Reisattributen: het nekkussen

Een klein, zacht, U-vormig kussentje: steeds vaker kom je ze tegen op weg naar je vakantieplek. Ofwel in de auto, in het vliegtuig, op de boot of in de trein, het nekkussentje is een makkelijk verplaatsbaar maar ideaal middel om wat rust te vinden tijdens je reis.

Comfort

De meeste mensen die wel eens in een vervoersmiddel hebben geslapen, zullen het probleem wel herkennen; geen goede plek om het hoofd op te laten rusten. Tegen het raam, op de gordel of op je eigen schouder, al deze opties zijn het meest gebruikt maar nog lang niet comfortabel, noch zijn ze goed voor de nek. Het is dan ook zo dat er vaak nekklachten ontstaan na een korte slaap in een van deze of vergelijkbare houdingen. Een nekkussentje biedt daar een uitweg op. Door de U-vorm van het kussen glijdt deze gemakkelijk om de nek heen, en kun je je hoofd in bijna alle richtingen laten rusten (alleen niet voorover, voor die slaaphouding moet je het nekkussentje achterstevoren om je nek plaatsen). Tijdens het slapen heb je dan altijd een steuntje onder het hoofd die de kans op nekklachten verminderd en ook zorgt voor meer slaapcomfort.

Veiliger reizen

Niet alleen is het beter voor de nek en het slaapcomfort op zich, maar ook is het nekkussentje, ondanks dat het niet de meest sterke stof is, een veiligheidsmaatregel. Door het kussen om de nek fungeert het als een soort nekbrace, die een eventuele klap van het hoofd zou kunnen opvangen bij een te snelle bocht, en plotselinge rem of een andere bijzondere beweging van het voertuig. Het is dan ook niet voor niets dat sommige reismaatschappijen de nekkussentjes al klaarleggen voor hun reizigers; veiligheid en comfort, de twee speerpunten van een voorspoedige reis.

Soorten

Er zijn verschillende soorten nekkussens. Zo zijn er die als een “echt kussen” in elkaar zitten: een U-vormig voorwerp gevuld met dons of wol. Deze zijn wellicht het meest zacht, maar nemen meer ruimte in als je klaar bent met het gebruik. Naast deze klassieke kussens bestaan er namelijk ook nekkussens die van fleece gemaakt zijn en opblaasbaar zijn. Niet alleen is deze soort makkelijk te vervoeren nadat je ze hebt laten leeglopen, ook zorgt de lucht in het kussen voor een betere opvang van mogelijke klappen.

Genoeg aanbod dus, voor een ideaal middel om de rust tijdens het reizen te verbeteren. Op internet maar ook in verschillende winkels of reisbureaus zijn de Nekkussen voor auto besteonderdelen.nl makkelijk te vinden. Alvast een fijne reis, en slaap lekker!

This entry was posted in Reisbenodigdheden. Bookmark the permalink.

Comments are closed.