De natuur in met je eigen auto

Wie graag de natuur in gaat tijdens zijn vakantie kan dit op meerder manieren doen. Zo kun je met de trein rondreizen, het vliegtuig pakken, te voet of te fiets gaan, maar wij raden toch aan lekker met je eigen auto te gaan. Waarom? Dat zullen we uitleggen.

Ga je met de trein, dan ben je vaak gebonden aan steden waardoor het lastig wordt echt de natuur in te gaan. Ga je met het vliegtuig dan heb je vaak hetzelfde probleem, tenzij je je backpack vult en een tent achterop je rug wilt nemen natuurlijk. Dat laatste is ook het ‘probleem’ wanneer je te voet of te fiets de natuur in gaat. Je zult constant je zware bepakking mee moeten nemen en daarnaast is het ook lastiger om grote afstanden af te leggen.

Met de auto daarentegen kun je én al je bagage in je kofferbak kwijt én je kunt je eigen route helemaal zelf bedenken én je kunt stoppen wanneer je wilt! Ideaal dus. Wanneer je op roadtrip gaat moet je uiteraard wel aan een aantal zaken denken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat al je je verzekeringen op orde hebt, controleer je auto goed van te voren en bedenk goed welke spullen je binnen handbereik wilt hebben.

De mooiste natuurbestemmingen met de eigen auto

Maar met je eigen auto kun je toch ook niet ver reizen? Dat klopt deels, wie de tijd heeft kan ver reizen, wie minder tijd heeft is misschien eerder gebonden aan bestemmingen dichterbij. Maar toch zijn er prachtige plekken waar je met je eigen auto terecht kunt en waar je zelf wellicht nog niet aan gedacht had! Zo bieden Noorwegen en Zweden bijvoorbeeld prachtige autoroutes met enorm veel mogelijkheden om lekker de natuur in te gaan.

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.