Deze landen zijn ideaal voor een vakantie met de e-bike

Als je houdt van fietsen, heb je in Nederland natuurlijk absoluut niets te klagen. Kilometers aan goed aangelegde fietspaden en automobilisten die in het verkeer rekening met je houden; het zijn slechts twee punten die ons landje tot zo’n paradijs voor gewone- en elektrische fietsen maken! Toch willen we allemaal wel eens wat afwisseling op zijn tijd. Eens niet eindeloos langs vlakke weilanden trappen maar een mooie rit op je e-bike maken door een glooiend heuvellandschap… Zou je graag op vakantie gaan op je elektrische fiets? Wij tippen landen die je niet mag overslaan!

 

Alle elektrische fietsen verzamelen! Tijd voor de reis van je leven

Iedereen heeft natuurlijk een ander beeld van ‘’de ideale vakantie’’. Waar sommigen het liefst dagenlang op het strand liggen om aan hun kleurtje te werken, gruwelen anderen al bij het idee. Een land dat zo veelzijdig is dat iedereen er aan zijn trekken kan komen, is Frankrijk. La douce France heeft niet alleen prachtige natuurgebieden maar ook bruisende steden en idyllische dorpjes. Wanneer je op je e-bike door Frankrijk trekt, zal de trapondersteuning bovendien goed van pas komen. Het landschap hier is in sommige regio’s flink heuvelachtig, maar als jij en je reisgezelschap op jullie e-bikes zitten, merk je dat gelukkig niet al te erg!

 

Een ander land waar je ook zeker eens in je leven een mooie e-bike vakantie wilt vieren, is Groot-Brittannië. Wellicht is dit niet het eerste land dat in je opkomt, maar aan de andere kant van het kanaal is het heerlijk toeven! Wanneer jullie met de elektrische fietsen op ontdekking gaan, zullen jullie prachtige bossen, indrukwekkende kliffen en bijzondere kastelen tegenkomen. Let wel op: in Groot-Brittannië rijdt men aan de linkerkant van de weg. Even wennen, maar daardoor heb je wel gelijk het gevoel dat je echt ergens anders bent.

 

Voor de avonturiers die wel zin hebben in een e-bike vakantie aan de andere kant van de wereld, is Chili een goede bestemming. Dit langgerekte land in Zuid-Amerika wordt geroemd om haar prachtige landschappen en vriendelijke bevolking – een geweldige plek dus om er samen met vrienden of familie op uit te gaan op de e-bikes! Vanuit Amsterdam kun je direct vliegen naar de hoofdstad Santiago. De Chileense hoofdstad is compact en daardoor makkelijk te verkennen per e-bike. Wanneer je het hier wel hebt gezien, is het tijd om met de elektrische fietsen naar het noorden te trekken. Wat je onderweg kunt verwachten? Schilderachtige steden, ongekend mooie valleien en prachtig groene parken.

 

Sta je al te trappelen om de elektrische fietsen van stal te halen? Geweldig, veel vakantieplezier! Zijn jij en je familie enthousiast geworden, maar moeten jullie nog wel elektrische fietsen kopen? Dan is het tijd om eens een proefrit te maken en een mooi model uit te kiezen waarmee je de wereld rond wilt gaan!

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.