3 mooiste roadtrips met de auto in Europa


griekenlandRuig Ierland

Als je aan Ierland denkt, dan denk je aan hoge kliffen, ruige kustlijn en woeste golven. Terwijl je met je auto door het land rijdt zie je op de heuvels de intense kleur groen, die zo kenmerkend is voor de natuur van Ierland. In het land zie je ook veel romantische kastelen, geheimzinnige ruïnes, knusse pubs en uitgestrekte meren. Het is niet moeilijk te bedenken waarom de makers van Game of Thrones dit landschap als decor hebben gekozen. Toeristentrekpleisters zijn via Belfast naar Cairncastle, de Cushendun Caves, dan via Torr Scenic Route naar de Bregagh Road en de Carrick-a-Rede touwbrug en Ballintoy Harbour naar de Giant’s Causeway.

Noord- Griekenland
Griekenland is een land vol zon, zee, strand, cultuur, natuur, heerlijk eten en natuurlijk de vriendelijke mensen. Zeker een bestemming om de perfecte vakantie door te brengen. Je begint je reis in Thessaloniki, TUI Cars Griekenland verhuurt hier auto’s. Vanuit Thessaloniki rijd je in een uurtje naar het badplaatsje Afitos in Kassandra, waar je direct een vakantiegevoel krijgt. Het heeft een prachtig strand met een gezellig pleintje waar je heerlijk kunt eten tot laat op de avond. Vervolgens reis je door naar Sitonia. Dit plaatsje is prachtig groen en veel Grieken komen hier om hun vakantie te vieren. Zo kun je je onder de locals begeven en in Griekse sferen vertoeven. Na een paar dagen rijd je naar naar het sfeervolle dorpje Kala Nera voor verborgen strandjes, prachtige bergdorpjes en adembenemende uitzichten. Je eindigt je roadtrip weer in Thessaloniki. Je kunt er o.a.  musea bezichtigen, heerlijk uit eten en er zijn genoeg markten te bezoeken.

IJsland
IJsland is het land van grote contrasten. Het heeft een adembenemende natuur met heetwaterbronnen, lava gebieden, bergen, zwarte stranden, extreme gletsjers, mooie watervallen en spectaculaire geisers. Als je een roadtrip door IJsland wilt maken, kun je het beste de reis starten in Reykjavik en hier een auto huren. De hoofdstad van IJsland is een mooie, rustige stad met honderden gekleurde huisjes. Op ongeveer een uurtje rijden van Reykjavik vind je het Þingvellir National Park. Het landschap is hier prachtig en je kunt je dan ook uren vermaken door te wandelen langs de Öxará-rivier, watervallen, lavavelden en het Þingvallavatn meer. Op de derde dag van je roadtrip door IJsland rij je een lange route, maar niet zonder de nodige tussenstops te maken. De eerste stop is het geisergebied Geysir. Hier kun je een wandeling maken langs de geisers, de borrelende modderpoelen en de warmwaterbronnen. Daarna kun je de heuvel Laugarfell beklimmen voor een adembenemend uitzicht over het stomende gebied. Als de geiser Strokkur actief is, komt deze om de paar minuten geiser tot uitbarsting, waardoor je verzekerd bent van een indrukwekkende show. De laatste stop kun je maken in de Blue Lagoon, wandel eerst langs groene bergen en velden vol paarse bloemen naar krater Kerið. Wandel rondom deze krater die gevuld is met blauwgroen water. Rij ten slotte terug richting Reykjavik waar je je roadtrip door IJsland bent begonnen. Sluit de dag af door te ontspannen in de Blue Lagoon en geniet na van al het moois wat je in de afgelopen dagen hebt gezien!

 

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.