Vakantie in Drenthe of naar Cuba?

Heeft u er wel eens over na gedacht om de zomervakantie te vieren in Drenthe? De meeste Nederlanders denken direct aan de zon in Spanje maar Nederland heeft ook heel veel moois te bieden. Het gebied van Drenthe is omringd door grasvelden, venen en bossen. Voor de rest heb je er prachtige resorts met golf arrangementen en lekkere wellness hotels. Je kunt lekker de fiets pakken en je voelt je weer herboren na een fietstocht te hebben. Drenthe heeft veel fietstochten, wie wil er nou niet fietsen door het mooie groene Drenthe. Maar wat nou als u absoluut niet in ons mooie Drenthe wil zijn wat dan? Wij raden aan om eens verder te kijken dan uw neus lang is. Niet naar Spanje gaan maar naar Cuba! Hieronder geven we een impressie wat u zoal van Cuba kunt verwachten.

Cuba is een prachtig land gelegen in de Caribische Zee. Het land wordt steeds populairder onder toeristen en dit is natuurlijk niet voor niks. In Cuba kun je namelijk heerlijk ontspannen op het strand of in een van de vele resorts. Ook kun je kiezen voor meer actie door een toch te maken door de jungle en tabaksplantages te bezoeken. Cuba is echter niet het hele jaar door te bezoeken en dit is belangrijk om te weten wanneer je vliegtickets Cuba gaat boeken.

Beste reisperiode Cuba

Door het klimaat in Cuba zijn er een aantal maanden die je moet vermijden wanneer je op reis naar Cuba wilt. In de maanden mei tot en met augustus heeft Cuba vaak te maken met extreme regenval. De temperatuur is erg hoog in deze zomermaanden waardoor de luchtvochtigheid erg hoog is. Bovendien is er in deze maanden kans op stormen die soms zelfs orkaansterkte aannemen

Je kunt het best een vliegticket Cuba kopen voor de maanden november tot en met april. In deze maanden is de temperatuur in Cuba heel aangenaam. Bovendien is het veelal droog en waait er een aangename wind op het eiland.

Goedkope vliegtickets Cuba

Wat absoluut aan te raden is, is om je vakantie naar Cuba te boeken in de maand november. De vliegtickets Cuba zijn in deze periode goedkoop omdat het laagseizoen is. Daarnaast ontloop je zo de grootste stroom toeristen, die in december en januari op gang komt. Er gaan vanaf Amsterdam zowel directe vluchten als vluchten met een overstap naar Cuba. Let bij het boeken van je vliegticket dus goed op het soort vlucht. Een directe vlucht is natuurlijk het prettigst omdat je in een keer naar Havana kunt vliegen. Daarnaast is een direct vlucht vaak ongeveer even duur of zelfs goedkoper dan een vlucht met een overstap.

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.