Vakantiechecklist

koffer
Je gaat op vakantie met het vliegtuig. Op het moment dat je aankomt op Schiphol kom je erachter dat je jouw paspoort vergeten bent. Met als gevolg dat je de vlucht uit moet stellen. Gebruik een checklist om een overzicht samenstellen van alle reisbenodigdheden. Denk aan jouw paspoort, reisvaccinaties en creditcard. Wie verzorgt de katten of het konijn als je weg bent? En vergeet niet de ramen op het dak op slot te doen. Een checklist kan er voor iedereen anders uitzien. Voor elke vliegreis zijn er voor iedereen essentiële zaken die je op een checklist kunt zetten. Reizen moet ontspannen verlopen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles goed geregeld hebt.  Laat je niet gek maken door een reisvirus. Hier volgt een overzicht.

Huis beveiligen voor de vakantie

Veel mensen gebruiken social media, zoals Facebook. Als je op vakantie gaat plaats je waarschijnlijk een bericht dat je op vakantie gaat. Maar pas op! Iedereen weet nu dat je weg bent. Zelfs al weten mensen (nog) niet waar je woont, zijn adresgegevens makkelijk te achterhalen. Een inbraak is snel gedaan en zonder je het beseft zijn waardevolle bezittingen in huis weg. Wil je het huis extra beveiligen tegen inbraak? Hang beveiligingscamera’s rondom het huis. Als je in de Algarve zit is er weinig dat je kan doen. Gebruik daarom een een IP camera, waarvan je de live camerabeelden direct verbind met de smartphone van een een familielid, vriendin of buurvrouw. Zij worden dan geallermeerd op moment beweging van een inbreker buiten gesignaleerd wordt.

Identificatiebewijs als reisbewijs

Zonder geldig identificatiebewijs, als ID of Paspoort kan je niet met het vliegtuig vertrekken. Controleer vroegtijdig de datum van jouw ID. In sommige landen kan je het land niet in, als je paspoort nog zes maanden geldig is. Vraag ruim van tevoren een nieuw ID aan bij de gemeente. Hou rekening met twee maanden.

Reisverzekering en vaccinaties

Met een normale zorgverzekering heb je niet altijd kosten gedekt bij zorg in het buitenland door een ongeval of ziekte. Sluit daarom een reisverzekering af. Wil je een vlucht kunnen omboeken, omdat het regent in de Algarve van Portugal? Zorg dan dat je vooraf een vakantie boekt met een zogenaamde ‘zongarantie’. Vaccinaties zijn soms nodig om ziekte tijdens of naderhand te voorkomen. In sommige gevallen is het zelfs verplicht, als je bijv reist naar een land als Cuba. Vraag hiervoor om advies bij de GGD of uw huisarts.

Creditcard en contant geld op reis

Vooral in landen buiten Europa kan je niet betalen met een normale bank- betaalpas. Neem contact geld mee en vraag een creditcard aan, zodat je eenvoudig kunt betalen in elk land.

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.