Van nieuwbouw naar natuur? Valencia!

Wie op zoek is naar een weekendje weg waarin je de uitersten kan opzoeken, is aan het juist adres in prachtstad Valencia. Of je nu op zoek gaat naar de prachtige nieuwbouw van de Stad van de Wetenschap of de natuur opzoek van Albufera Park, vanuit Valencia is het allemaal perfect te doen. Zeker wanneer je kijkt om een weekendje weg te gaan. Ik neem je alvast mee op een korte trip.

De start van Valencia
Valencia, of zoals het eigenlijk uitgesproken hoort: “Ba-len-cia”, ligt aan de oostelijke kust van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Dit is tevens de op twee na grootste stad van Spanje, op Madrid en Barcelona na.

In het jaar 138 voor Christus is Valencia gesticht door de romeinen en heeft vele veroveringen doorstaan. Hierdoor is de stad meerdere malen compleet verwoest en opnieuw opgebouwd. Dit is ook de reden dat er zoveel veranderd is in korte tijd.

Je ziet binnen de stad duidelijk het verschil tussen oud- en nieuwbouw. Er hebben vele verschillende culturen geleefd en hierdoor zijn er ontzettend veel invloeden te vinden.

Van het nieuwe…
Het is alsof je rechtstreeks op de set van een science-fiction film loopt wanneer je het stad van de kunst en wetenschap (Ciudad de las Artes Y Ciencias) binnenstapt. In 1989 werd er begonnen met het bouwen van de stad en in 2009 was het laatste gebouw dan helemaal klaar. Het centrum bevat een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden, zoals:

  • Een Operagebouw (Palau de les Arts Reina Sofia)
  • Een openluchtdiscotheek en tuin (L’Umbracle)
  • Het grootste aquarium van Europa (L’Oceanogràfic)
  • Een IMAX 3D Bioscoop (L’Hemisfèric)
  • Museum van de wetenschap (Museo de las Cièncias Príncipe Felipe)
  • Exposities (Agora)

Een ongelofelijk ervaring waar je wel een flinke dag mee zoet bent. Wisselende tentoonstellingen en bezienswaardigheden zorgen er ook voor dat je terug blijft komen. Dat buiten het feit natuurlijk dat de stad prachtig is om te zien.

 

 

 

 

…naar de volle natuur!
In contrast met de artificiële omgeving van het Ciudad de las Artes y Ciencias is Valencia ook een steenworp afstand verwijderd van een prachtig natuurgebied: Albufera Park. In het park bevindt zich het grootste meer van Spanje. Albufera park (parque natural de la albufera), is een streek van ecologisch belang en heeft een zeer gevarieerd aanbod aan fauna.

Veel vissers en rijsttelers halen hun waar uit deze omgeving, wat zorgt voor een bijzondere plaatselijke gastronomie. Wanneer je uitgerust uit het park komt, kun je doorrijden naar het dorp El Palmar, wat de ideale plek is om heerlijke plaatselijke gerechten te eten.

Voor ongeveer €1,50 heb je een busrit met rechtstreekse lijn naar het park. Hier kan je rustig op eigen houtje het park bezoeken en genieten.

Een compleet weekendje weg:
Ben je dus op zoek naar een weekendje weg waarin je zowel veel leert als ontzettend ontspant, dan is Valencia een uitgelezen plek. Om op zaterdag veel te weten te komen over kunst en wetenschap in een zeer unieke omgeving en daarna op zondag compleet tot rust te komen in een prachtig natuurgebied.

Heeft dit nu je interesse gewekt om ook eens naar Valencia af te reizen? Bezoek dan ook eens de website van Visit Valencia, waar je nog meer tips kan lezen over deze bijzondere bestemming.

This entry was posted in Reizen, Weekendtrip. Bookmark the permalink.

Comments are closed.