Weekendje weg

Weekendje weg?
Tips voor het ideale weekendje weg

Een verre vakantie naar een tropisch oord is niet voor iedereen weggelegd. Áls je al een dergelijke exotische reis boekt, doe je dat waarschijnlijk hooguit één keer per jaar. Een weekendje weg is buiten je vakantie om, of als je helemaal niet op vakantie gaat, de ideale manier om er dan toch even tussenuit te zijn. Af en toe een weekendje weg biedt je namelijk óók de ontspanning en het vakantiegevoel dat we allemaal wel eens hard nodig hebben. Bovendien zijn er tegenwoordig heel wat manieren om voordelig een weekendje weg te boeken. We geven je hier tips om een leuke invulling te geven aan je weekendje weg.

Weekendje weg Tip 1:
Ontspannen in de natuur

Als je de stress van alledag even wilt ontvluchten, zoek je misschien niet direct de drukte van de grote stad op. Een stedentrip is dan misschien niet het eerste waar je aan denkt voor een ontspannen weekendje weg. Hoewel veel grote steden ook genoeg ruimte bieden om de grote drukte te ontvluchten -wat dacht je bijvoorbeeld van een middagje luieren in het gras van Parc Buttes Cheaumont in Parijs, of picknicken aan de oevers van de Spree in Berlijn- gaat jouw voorkeur misschien toch uit naar ongerepte natuur.
Uitgestrekte duinen, sprookjesachtige bossen: je hoeft er niet eens voor naar het buitenland.
Heb je er wel eens aan gedacht om een weekendje weg te boeken in eigen land? Een vakantiehuisje in de Veluwe, of een knus hotelletje op één van de Waddeneilanden? Het voordeel van een dergelijk weekendje weg, is dat je weinig geld kwijt bent aan de reis. Je bestemming is tenslotte dichtbij en er zijn vaak heel voordelige aanbiedingen te vinden bij het openbaar vervoer, speciaal voor mensen die een weekendje weg gaan. Bovendien vraagt de natuur geen toegangsprijs en als je het slim aanpakt, ben je onder de pannen voor niet meer dan wat je voor de reis en je onderkomen kwijt bent.

Weekendje weg Tip 3:
Struinen op de festivals

Festivals zijn al lang niet meer alleen voor pukkelige pubers. Vooral in de zomermaanden is er in het hele land van alles te beleven op uiteenlopende festivals en je hebt al snel een leuk weekendje weg als je een meerdaags festival bezoekt. Of je nu een muziekliefhebber of een cultuurfreak bent, dol bent op alles wat met culinaire hoogstandjes en biologische producten te maken heeft of helemaal weg bent van straatcultuur of sport en dans: Als je even het internet opduikt vind je ongetwijfeld iets van je gading voor een bruisend weekendje weg.
Pinkpop festival, Lowlands festival, Extrema Outdoor, Foodlovers Festival, Food Film Festival, Rotterdams Filmfestival, Feelgood Market, Underground Boerenmarkt, Smaakvol Breda, Festival Mundial, Wintertuinfestival, Concours Hippique, Open Dans: het is maar een bescheiden selectie uit het zomeraanbod aan festivals.
Zie je jezelf niet overnachten in een tentje? Vaak kun je gemakkelijk een hotelletje of appartementje vinden in de buurt van de festivals. Ook kun je bijvoorbeeld één dagje festival meepikken als onderdeel van een afwisselend weekendje weg. En als je graag voordelig uit bent voor je weekendje weg: het aanbod aan gratis festivals is al bijna even groot!

Weekendje weg Tip 3:
Een stedentrip boeken

Een stedentrip vormt voor veel mensen de ideale invulling van een weekendje weg. Voor iedere portemonnee is wel een leuke stedentrip te vinden. Je kunt zo’n stedentrip namelijk helemaal zelf invullen. Voordelig genieten in Barcelona waar de prachtige binnenstad een museum op zich is. Of een weekendje weg in Parijs, waar je met een dagkaart voor de metro de hele stad kan ontdekken zonder dat je nog ergens geld aan uit hoeft te geven. Picknicken in stadsparken, genieten van indrukwekkende architectuur, kuieren door historische straatjes: voor een weekendje weg naar een mooie stad hoef je amper meer kwijt te zijn dan de kosten voor de reis en hotel.
Wil je helemaal niet te duur uit zijn, dan kun je ook gaan voor een weekendje weg in eigen land. Een stedentrip naar Amsterdam bijvoorbeeld is leuk, gemakkelijk te plannen, vergt weinig voorbereiding en kun je bovendien zo duur of goedkoop invullen als je zelf wilt. Als je kleine kinderen hebt, is een dergelijk weekendje weg trouwens ook een goede manier om rustig uit te testen of een eventueel grotere reis ook al ontspannen kan verlopen.
Een weekendje weg plan je gemakkelijk op internet. Er zijn reisbureaus en andere organisaties waar je een kant-en-klaar weekendje weg kunt boeken, met reis en hotelverblijf inbegrepen. Ook kun je je weekendje weg zelf bij elkaar zoeken. Doorgaans is een speciale aanbieding van een reisbureau goedkoper dan wanneer je zelf hotel en reis apart boekt.

 Weekendje weg Tip 4:
Lekker in de buurt

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet duur uit te zijn. Ook in je eigen regio kun je terecht voor een paar ontspannen dagen. Heb je er wel eens aan gedacht om dat vakantie park in de buurt te bezoeken, of om een weekendje weg te boeken naar het kuuroord in dat leuke dorpje vlakbij?
De kosten voor een weekendje weg zitten ‘m voor een groot deel in de reiskosten. Als je het vlak in de buurt zoekt, ben je al voor een habbekrats een weekendje weg. Als je kleine kinderen hebt, of door familie omstandigheden bijvoorbeeld beter niet te ver weg kunt reizen, dan is het een goed idee om een weekendje weg in de buurt te boeken. Zo kun je toch even de dagelijkse stress ontvluchten en jezelf eens goed in de watten leggen, zónder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt.

Comments are closed.